Spanje wint met 5-0 van Zambia en plaatst zichzelf en Japan voor knock-outfase

Jennifer Hermoso wordt geknuffeld na haar doelpunt
Jennifer Hermoso wordt geknuffeld na haar doelpuntAFP
De Spaanse voetbalsters hebben zich door een 5-0-overwinning op Zambia geplaatst voor de knock-outfase van het WK. Door de zege is ook Japan, dat eerder op de dag van Costa Rica won, door naar de volgende ronde.

Teresa Abelleira zorgde voor de openingstreffer en Jennifer Hermoso en Alba Redondo scoorden allebei twee keer.

De treffer van Abelleira was de snelste van het toernooi tot nu toe. Na negen minuten spelen schoot ze de bal van ruime afstand in de kruising na een mooie aanval van de Spanjaarden.

De goal van Abelleira
De goal van AbelleiraFlashshare

Vier minuten later maakte Hermoso, die haar 100e interland speelde, met haar hoofd de 2-0.

Hermoso maakte nadat Redondo de derde Spaanse treffer gemaakt had, ook de vierde treffer, haar tweede en in totaal 50e voor Spanje. Redondo tekende voor het slotakkoord.

De stand in Groep C
De stand in Groep CFlashshare

Zowel Spanje als Japan hebben nu zes punten uit twee wedstrijden en ze spelen maandag tegen elkaar voor de groepswinst.