Zweden profiteert van de luchtmacht en verslaat Italië met klinkende cijfers

Zweden profiteert van de luchtmacht en verslaat Italië met klinkende cijfersProfimedia
De torenhoge verdedigster Amanda Ilestedt scoorde twee keer met haar hoofd en hielp Zweden zaterdag naar een 5-0 overwinning op Italië en een plaats bij de laatste 16 van het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen. Drie van de doelpunten kwamen voort uit de linksvoetige indraaiende corners van Jonna Andersson.

Een spannend begonnen wedstrijd werd opengeblazen in een periode van zeven minuten aan het einde van de eerste helft toen Zweden drie keer het net vond via Ilestedt, Fridolina Rolfo en Stina Blackstenius.

Arsenal's centrale verdediger Ilestedt maakte haar tweede treffer kort na de rust en daarmee haar derde van het toernooi, allemaal kopballen uit corners, inclusief een late match-winner in hun openingswedstrijd tegen Zuid-Afrika. Invaller Rebecka Blomqvist zette de 5-0 eindstand op het bord in de blessuretijd voor bijna 30.000 toeschouwers in Wellington.

Statistieken Zweden - Italië
Statistieken Zweden - ItaliëFlashscore

De Zweden verzekerden zich van een plaats in de top twee van Groep G en werden daarmee het derde land dat zich kwalificeerde voor de knock-outfase na Spanje en Japan. De Blågult heeft zich nu in acht van de negen WK-deelnames geplaatst voor de knock-outfase, en speelt woensdag de laatste groepswedstrijd tegen Argentinië in Hamilton.

Italië opende het WK met een 1-0 overwinning op Argentinië, maar hun toernooi is voorbij als het woensdag de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Afrika verliest.