Zweden wijzigt op 9 plekken en wint groep G met 9 punten na zege op Argentinië

De Zweedse vrouwen vieren de 2-0, terwijl de Argentijnse weten dat het doek valtAFP
Een sterk aangepast Zweden heeft de laatste 16 van het WK voor vrouwen bereikt met negen uit drie nadat Rebecka Blomqvist met een kopbal in de tweede helft en invaller Elin Rubensson met een strafschop in de 90e minuut zorgden voor de 2-0 overwinning op Argentinië.

Blomqvist kopte de voorzet van Sofia Jakobsson in de 66e minuut fantastisch binnen en zette de Zweden, nummer drie op de wereldranglijst, op koers om als winnaar van groep G door te gaan. Rubensson maakte de overwinning compleet met een prachtig genomen strafschop.

Statistieken Argentinië - Zweden
Statistieken Argentinië - ZwedenFlashscore

Argentinië, dat enkele minuten voor rust middenvelder Florencia Bonsegundo zag uitvallen door een blessure, had een overwinning nodig om nog enige kans te maken om door te gaan, maar de Zweedse defensie en doelvrouw Jennifer Falk kwamen nooit echt in de problemen. Ze blijven zonder overwinning in hun vier WK-optredens en eindigen onderaan in de groep.

Twee favorieten tegenover elkaar

Zweden was al zeker van kwalificatie door hun eerste twee wedstrijden te winnen, en had één punt nodig om zeker te zijn van groepswinst, daarom bracht coach Peter Gerhardsson negen wijzigingen aan in de ploeg die Italië met 5-0 versloeg. Alleen verdedigsters Amanda Ilestedt en Magdalena Eriksson behielden hun plaats en Zweden was verre van op dreef, met een zwakke vrije trap van Olivia Schough als enige schot op doel in een onsamenhangende eerste helft.

De eindstand van groep G
De eindstand van groep GFlashscore

Zweden staat zondag in Melbourne tegenover de Verenigde Staten in een spannende strijd: een herhaling van de Olympische kwartfinale in 2021, toen de Europeanen met 3-0 wonnen op weg naar de finale.