WK O20: Italië en Uruguay in de finale na zeges op Zuid-Korea en Israël

Het doelpunt van Pafundi
Het doelpunt van PafundiAFP
Het WK onder 20 dat in Argentinië wordt gespeeld bereikt zijn climax, nadat donderdagavond de twee halve finales zijn gespeeld. Italië en Uruguay kwamen als winnaars uit de koker en spelen komende zondag in de finale tegen elkaar. De verliezers waren Zuid-Korea en Israël.

Italië 2-1 Zuid-Korea

Italië staat in de finale van het WK onder 20 dat in Argentinië wordt gespeeld. De Azzurri versloegen Zuid-Korea met 2-1 in de halve finale.

In het Argentijnse stadion in La Plata City (het Diego Maradona stadion) namen de Azzurri in de 14e minuut de leiding via Cesare Casadei. De Zuid-Koreanen maakten de gelijkmaker via een strafschop in de 23e minuut door Seung-won Lee. Het was Simone Pafundi die Italië met een magistrale vrije trap in de 86e minuut naar de finale schoot.

Statistieken Italië O20 - Zuid-Korea O20
Statistieken Italië O20 - Zuid-Korea O20Flashscore

Uruguay 1-0 Israël

Uruguay, dat in 2017 Italië's tegenstander was in de finale voor de derde plaats, plaatste zich voor hun eerste WK Onder 20-finale door Israël met 1-0 te verslaan. Het beslissende doelpunt werd gescoord door Anderson Duarte ongeveer een kwartier onderweg in de tweede helft.

Statistieken Uruguay O20 - Israël O20
Statistieken Uruguay O20 - Israël O20Flashscore

Uruguay en Italië staan komende zondag tegenover elkaar in de finale. De wedstrijd gaat van start om 23.00 uur Nederlandse tijd. De troostfinale tussen Zuid-Korea en Israël wordt daarvoor gespeeld en zal om 19.30 beginnen.