Argentinië pakt een punt, Brazilië ontsnapt en Bolivia verslaat Colombia

Messi in actie tegen Venezuela
Messi in actie tegen VenezuelaPhoto by JUAN BARRETO / AFP
Argentinië kwam tegen Venezuela niet verder dan een 1-1 gelijkspel, terwijl Brazilië diep moest gaan voor een 2-1 overwinning op Chili.

Bij Argentinië speelde Lionel Messi vanaf het begin mee en hij zag ploeggenoot Nicolas Otamendi in de 13e minuut de score openen.

Maar Venezuela was niet onder de indruk en werd halverwege de tweede helft beloond met een doelpunt van aanvaller Salomon Rondon.

Van echt voetbal was overigens weinig sprake. Het veld in Maturin stond blank door door regenval en de bal rolde niet of nauwelijks.

Ondanks het puntenverlies blijft Argentinië aan kop gaan in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule voor het WK 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. De nummers één tot en met zes plaatsen zich voor het eindtoernooi.

Argentinië heeft 19 punten, drie meer dan Colombia, dat verrassend met 1-0 onderuit ging tegen Bolivia.

Brazilië

Terwijl het Argentinië makkelijk af lijkt te gaan, maakte Brazilië een potje van hun kwalificatiecampagne. Tegen Chili, dat zelf een-na-laatste is, kwam tegen Brazilië al na twee minuten op voorsprong door een kopbal van Eduardo Vargas.

In de blessuretijd van de eerste helft kwam Brazilië op gelijke hoogte doordat Igor Jesus op aangeven van Savinho de bal binnen kopte.

Lang leek het op 1-1 af te stevenen, maar invaller Luiz Henrique bezorgde Brazilië de volle buit door een minuut voor tijd op de rand van het strafschop gebied de bal laag in het doel te schuiven.

Door de overwinning stijgt Brazilië naar de vierde plaatst met 13 punten uit negen wedstrijden.

Bolivia

Bolivia hoopt voor het eerst sinds 1994 weer naar het WK te mogen en op 4150 meter boven zeeniveau werd er met 1-0 gewonnen van Colombia, dat 28 wedstrijden lang niet verloren had.

Miguel Terceros bezorgde Bolivia de drie punten met een prachtige solo en even evenmooi schot in de kruising.

Bolivia staat nu zesde in de poule, met 12 punten uit negen wedstrijden. Evenveel als Ecuador, dat vijfde staat na een 0-0 gelijkspel tegen Paraguay.