Lionel Messi ouderwets goed bezig en maakt hattrick voor Argentinië

Messi maakte er drie tegen Bolivia
Messi maakte er drie tegen BoliviaPhoto by Luis ROBAYO / AFP
Lionel Messi was ouderwets op dreef tijdens de 6-0 overwinning van Argentinië tegen Bolivia in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie. De 37-jarige superster maakte een hattrick.

Messi noteerde ook nog eens twee assists en drukte zijn stempel op de indrukwekkende overwinning van de wereldkampioen. De achtvoudig winnaar van de Gouden Bal opende de score in de 19e minuut met een laag schot in de hoek.

Het publiek in Buenos Aires kon op slag van rust weer juichen toen Lautaro Martinez bediend werd door Messi en de score verdubbelde. Drie minuten later was het de beurt aan Julian Alvarez om te profiteren van een assist van de legendarische aanvoerder.

Thiago Almada was tussendoor trefzeker, maar in de slotfase had Messi het laatste woord. Een mooie actie en een goed laag schot van de aanvaller zorgden in de 84 minuut voor de vijfde Argentijnse treffer en twee minuten later kwam Messi van rechts naar binnen om met links de bal achter de Boliviaanse doelman te schuiven.

Argentinië blijft koploper in de WK-kwalificatiepoule met 22 punten uit tien wedstrijden - drie punten meer dan Colombia, dat met 4-0 won van het armetierige Chili.

Brazilië wint ook

Oud-Eredivisionisten Davinson Sanchez en Luis Sinisterra waren trefzeker voor Colombia, net als Premier League-sterren Luis Diaz en Jhon Duran.

Brazilië won met dezelfde cijfers van het zwalkende Peru. Barcelona-aanvaller Raphinha benutte twee penalty's waarna Andreas Pereira en Luiz Henrique in het laatste kwart van de wedstrijd de eindstand bepaalden.

Door de overwinning komt Brazilië op gelijk hoogte met met nummer drie Uruguay met 16 punten uit tien wedstrijden.

Paraguay deed goede zaken door met 2-1 te winnen van Venezuela. Torino-aanvaller Antonio Sanabria scoorde twee keer als invaller nadat Jon Aramburu de Venezolanen nog op voorsprong had gezet.

Uruguay en Ecuador speelden doelpuntloos gelijk.