Palestina blijft presteren met verrassend en onderhoudend gelijkspel in Zuid-Korea

Steun voor Palestina op de tribunes in Seoul
Steun voor Palestina op de tribunes in SeoulJEON HEON-KYUN / EPA / Profimedia
Het is Zuid-Korea niet gelukt een overwinning te boeken tegen Palestina. Het bleef donderdag bij een 0-0 gelijkspel in Seoul.

Palestina, dat debuteert in de derde fase van de Aziatische kwalificatie en 96ste staat op de FIFA-ranglijst tegenover de 23ste positie van Zuid-Korea, liet zich een groot deel van de onderhoudende wedstrijd niet afschrikken. Palestina speelt zijn thuiswedstrijden in het buitenland, meestal in het Midden-Oosten, vanwege de oorlog in Gaza.

De lokale competitie is opgeschort en veel spelers zitten zonder club. Ondanks deze belemmeringen dachten ze in de 22e minuut de leiding te hebben genomen in het 66.000 toeschouwers tellende Seoul World Cup Stadium, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Son Heung-min

De gastheren, die dit jaar met Hong Myung-bo hun vierde bondscoach hebben, zagen er achterin gammel uit en hadden moeite om hun talisman en aanvoerder Son Heung-min in het spel te betrekken. Hun beste kans in de gelijkopgaande eerste helft kwam op naam van Lee Kang-in, maar de Palestijnse doelman Rami Hamadeh hield de inzet van de Paris Saint-Germain-speler van dichtbij maar net tegen.

De Palestijnen leken moe te worden in de tweede helft en beperkten zich tot zeldzame uitbraken. Lee miste opnieuw een grote kans toen hij wild inschoot en vervolgens stond Hamadeh in de 74e minuut in de weg bij een vrije trap die over de lat werd getikt. Oday Dabbagh was na de pauze dichtbij een treffer voor de bezoekers, voordat Spurs-ster Son in de slotminuten de buitenkant van de paal raakte. Palestina hield echter stand voor een kostbaar punt.

Nieuwe hoogten

Onder hun Tunesische coach Makram Daboub heeft het Palestijnse team dit jaar nieuwe hoogten bereikt. Op de Asian Cup van dit jaar wonnen ze voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi een wedstrijd door Hong Kong met 3-0 te verslaan. Daardoor kwamen ze in de knock-outronden van het toernooi, nog een primeur, voordat ze met 2-1 ten onder gingen tegen gastheer en uiteindelijke kampioen Qatar.

De cijfers
De cijfersFlashshare

De ploeg trainde in Maleisië voor de wedstrijd tegen Zuid-Korea en zal daar terugkeren om zich voor te bereiden op hun volgende kwalificatiewedstrijd, tegen Jordanië in Kuala Lumpur op dinsdag, wat officieel een thuiswedstrijd is.

Tweede achter Australië

Ze bereikten deze fase van kwalificatie voor het WK voor het eerst door tweede te worden achter Australië in hun groep, waarbij ze twee wedstrijden wonnen, twee verloren en twee gelijkspeelden van hun zes wedstrijden.