Venezuela houdt Uruguay op gelijkspel in inspiratieloze WK-kwalificatiepot

Venezuela en Uruguay konden niet gescheiden worden
Venezuela en Uruguay konden niet gescheiden worden AFP / Juan Pablo Aravena
Een uitgedund Uruguay hield Venezuela op een doelpuntloos gelijkspel in Maturin, waardoor de gastheren al vier wedstrijden lang zonder overwinning blijven in de WK-kwalificatie.

Met een luidruchtig thuispubliek achter zich was Venezuela in de beginfase de bovenliggende partij tegen een Uruguay-ploeg die gebukt ging onder schorsingen en blessures. Topscorer aller tijden Salomon Rondon kwam al vroeg in de wedstrijd dicht bij een treffer voor La Vinotinto, maar kopte net naast toen de gastheren op jacht gingen naar de openingstreffer.

Geen van beide ploegen was in staat om veel te creëren in een wisselvallige eerste helft, waarbij een stortbui niet hielp voor de bespeelbaarheid van het veld. Rondon leek steeds de meest waarschijnlijke speler om een doorbraak te forceren - hij vond zelfs het net voor rust, maar zijn viering werd afgebroken door de buitenspelvlag - en beide ploegen gingen de rust in met de behoefte om nog eens goed na te denken.

Venezuela's superioriteit hield aan na de pauze, hoewel kansen uitbleven, zoals voor Telasco Segovia die in een één-op-één situatie werd afgestopt door een prachtige redding van Sergio Rochet.

Wedstrijd statistieken
Wedstrijd statistiekenFlashscore

De verslechterende omstandigheden maakten het bijna onmogelijk voor beide teams om veel kansen te genereren naarmate de tweede helft vorderde. Op een gegeven moment was het zelfs moeilijk om de bal over het veld te laten rollen, maar scheidsrechter Raphael Claus was niet van plan om de wedstrijd te staken.

Een kopbal van Yordan Osorio die centimeters naast ging, was het dichtste dat beide ploegen bij een winnend doelpunt kwamen, waardoor de buit uiteindelijk gedeeld werd in een wedstrijd om snel te vergeten. Venezuela was teleurgesteld dat het niet met de drie punten aan de haal ging nadat het grote periodes had gedomineerd, maar het kwam bewonderenswaardig terug van een 4-0 nederlaag tegen Bolivia.

Uruguay verzekerde zich van een tweede opeenvolgend doelpuntloos gelijkspel - een behoorlijke meevaller voor de mannen van Marcelo Bielsa gezien hun grote selectieproblemen.