Voetbalsters verslaan WK-ganger Costa Rica in Utrecht met 4-0

De Leeuwinnen wonnen in Utrecht overtuigend van Costa Rica
De Leeuwinnen wonnen in Utrecht overtuigend van Costa RicaProfimedia
De Nederlandse voetbalsters hebben de oefeninterland tegen Costa Rica met overtuigende cijfers gewonnen. De ploeg van bondscoach Andries Jonker zegevierde in De Galgenwaard in Utrecht met 4-0. Costa Rica doet net als de 'Leeuwinnen' volgend jaar mee aan het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.

Bij rust stond de ploeg van Jonker al met 4-0 voor. Daniëlle van de Donk, die de aanvoerdersband droeg, opende na een kwartier met een kopbal uit een hoekschop de score. In de laatste vijf minuten van de eerste helft liep Oranje weg bij Costa Rica door doelpunten van Dominique Janssen, Fenna Kalma en Esmee Brugts. In de tweede helft wisselde Jonker zes keer en werd niet meer gescoord.

Nederland oefent dinsdag in Zwolle tegen Denemarken.