Vreemde avond voor Anderson Talisca bij gelijkspel Al Nassr; Ronaldo scoort penalty

Cristiano Ronaldo (links) en Anderson Talilsca (rechts) tijdens de warming up voorafgaand aan de wedstrijdProfimedia
Cristiano Ronaldo heeft zijn eerste doelpunt gescoord voor Al Nassr door een penalty te benutten, waardoor in de blessuretijd een 2-2 gelijkspel uit het vuur kon worden gesleept bij Al Fateh in een spannende Saudi Pro League wedstrijd op vrijdagavond.

Wedstrijdverslag

Eerder in de wedstrijd had de Portugees ook al het net gevonden, maar het doelpunt in de 24e minuut werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Op dat moment stond Al Nassr al op achterstand door een fijne goal van Cristian Tello in de 12e minuut. De Spanjaard volleyde vanaf de tweede lijn uit de rebound van een voorzet de bal buiten bereik van doelman Agustin Rossi. In de 35e minuut miste Ronaldo voor open doel na de rebound via de paal op een schot van Anderson Talisca. De Braziliaan scoorde later voor Al Nassr de gelijkmaker met een laag schot vanaf de 16 op een voorzet van Ghislain Konan in de 42e minuut. Drie minuten later schoot Ronaldo op de lat.

In de 58e minuut scoorde Sofiane Bendebka met een heerlijke volley van dichtbij de 2-1 voor Al Fateh. Lange tijd gebeurde er weinig, tot in de tweede minuut van blessuretijd, toen Ronaldo zijn eerste doelpunt scoorde voor Al Nassr uit een terecht gegeven penalty. Anderson Talisca pakte daarna nog een rode kaart voor een lelijke tackle van achteren, maar dit voorkwam niet dat Al Nassr het gelijkspel over de lijn kon slepen.

Al Nassr staat nu na 15 wedstrijden bovenaan met 34 punten, evenveel als de nummer twee, Al Shabab, maar met een wedstrijd in de hand. De volgende pot vindt donderdag plaats tegen Al Wedha.

Al Fateh 2-2 Al Nassr
Al Fateh 2-2 Al NassrAl Fateh 2-2 Al Nassr