Vulgaire scheldpartij zorgt voor vervroegd afscheid Piqué bij FC Barcelona

Gerard Piqué neemt afscheid van het publiek van FC Barcelona
Gerard Piqué neemt afscheid van het publiek van FC BarcelonaAFP
Gerard Pique zou dinsdagavond zijn laatste wedstrijd spelen voor FC Barcelona, maar uiteindelijk kwam het clubicoon helemaal niet meer in actie. Al voordat hij zijn laatste minuten kon maken kreeg hij van de scheidsrechter een rode kaart te zien.

In de wedstrijd tussen Osasuna en FC Barcelona van dinsdagavond kregen de bezoekers in de eerste helft al een rode kaart te zien. Aanvalsleider Robert Lewandowski werd tweemaal bestraft met een gele kaart en mede daardoor ging Barcelona met een achterstand de rust in.

Gerard Piqué stond op dat moment nog buiten de lijnen, maar scheidsrechter Jesus Gil Manzano besloot dat daar geen verandering meer in zou komen. Piqué was niet te spreken over het optreden van de leidsman en uit het scheidsrechterverslag blijkt dat de ervaren verdediger hem dat op vrij ordinaire wijze heeft laten weten.

"Het is een schande, ik schijt op je fucking moeder!", riep de 35-jarige international van Spanje onder meer naar de scheidsrechter, die hem buiten het veld bestrafte met een rode prent. Op de beelden hieronder is te zien hoe Piqué verhaal komt halen bij de scheidsrechter, vlak voordat hij bestraft werd.

Ondanks dat het voor Piqué absoluut niet het afscheid geweest moet zijn waar hij op gehoopt had, werd het voor Barcelona verder geen dramatische avond. Mede door een waanzinnige assist van Frenkie de Jong wisten de Catalanen uiteindelijk nog met 1-2 te winnen bij Osasuna en vergrootten ze het gat met nummer twee Real Madrid op de ranglijst naar vijf punten.