Waterpolosters verslaan na moeizaam eerste kwart Australië in World Cup in RotterdamANP
De Nederlandse waterpolosters hebben in de eerste wedstrijd van het World Cup-toernooi in Rotterdam gewonnen van Australië. In het Zwemcentrum Rotterdam werd het 11-7 (1-2 4-2 2-2 4-1) voor de ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis.

De waterpolosters kwamen in het eerste kwart op achterstand, maar zetten dat met een sterk tweede kwart recht en gingen met een 5-4-voorsprong de rust in. In het laatste kwart liepen de speelsters van Doudesis verder uit met nog vier treffers.

Brigitte Sleeking was topscorer bij Oranje met drie treffers. Iris Wolves en Lola Moolhuijzen scoorden twee keer. Vivian Sevenich, Maartje Keuning, Simone van de Kraats en Bente Rogge waren ieder een keer succesvol.

Griekenland & Hongarije

De sterkste acht waterpololanden ter wereld bij de vrouwen strijden in Rotterdam, verdeeld over twee poules, om deelname aan de superfinale van de Waterpolo World Cup, de nieuwe naam van de World League. Nederland neemt het de komende dagen ook op tegen Griekenland (woensdag) en Hongarije (donderdag). Hongarije versloeg dinsdag Griekenland met 14-12.

De andere poule bestaat uit Spanje, de Verenigde Staten, Italië en China. Volgende week komen de acht teams nogmaals in actie in Athene. De beste twee landen van de poules plaatsen zich rechtstreeks voor de Super Final, die in juni wordt gehouden in Long Beach in de Verenigde Staten.