Italië wint op Europese kampioenschappen wielrennen in België gemengde aflossing

Mattia Cattaneo tijdens de mixed relay
Mattia Cattaneo tijdens de mixed relayOlivier Matthys / EPA / ANP
Italië heeft bij de Europese kampioenschappen wielrennen in België de mixed relay, oftewel de gemengde aflossing, gewonnen. De drie mannen en drie vrouwen in het blauw waren de snelsten over ruim 52 kilometer tussen Heusden-Zolder en Hasselt.

Italië had bij de aflossing van de mannen door de vrouwen een voorsprong van 49 seconden op Duitsland en finishte in een tijd van 1.01,43. De Duitse vrouwen brachten het verschil nog terug tot 17 seconden. België werd op ruim anderhalve minuut derde.

Er namen maar zes landen deel aan de gemengde aflossing. Nederland, dat wel het goud won in de categorie onder 19 jaar, was daar niet bij.

28 kilometer

Voor Italië kwamen Edoardo Affini, Mattia Cattaneo, Mirco Maestri, Elena Cecchini, Vittoria Guazzini en Gaia Masetti in actie. Affini verraste woensdag met het goud op de individuele tijdrit. De mannen reden vanuit Heusden-Zolder een parcours over ruim 28 kilometer. Na de aflossing moesten de vrouwen een tweetal ronden van 12 kilometer afleggen.