Laatste etappe Ronde van Hongarije geneutraliseerd vanwege slecht weer

De renners onderweg door Hongarije
De renners onderweg door HongarijeProfimedia
De vijfde en laatste etappe van de Ronde van Hongarije kan niet doorgaan. Het is in en rond Boedapest, waar de finishstreep ligt, te glad op de wegen door aanhoudende regen.

Er zal overigens nog wel gefietst worden, waarschijnlijk vanwege de plaatjes en sponsors. In acht rondjes trappen de coureurs onder andere langs het wereldberoemde Országház, het Hongaarse parlementsgebouw. Omdat er geen ritwinnaar zal zijn ligt de top drie van de Ronde van Hongarije vast.

Hirschi

Marc Hirschi, die de derde etappe naar Pécs won, zal als eerste eindigen. De Zwitser van UAE Team Emirates reed tot nu toe een onopvallend seizoen en naast één etappezege in de Tour de France (2020) zal dit ondanks het rare einde één van de hoogtepunten op zijn palmares zijn. De Engelsman Ben Tulett (INEOS Grenadiers) wordt tweede en Yannis Voisard, landgenoot van Hirschi en rijdend voor Tudor Pro Cycling Team sluit het podium af.

Beste Nederlander is Jan Maas (Team Jayco AlUla) die op 2:06 op de 26e plek eindigt. Dylan Groenewegen won de eerste etappe van de Ronde van Hongarije.