Tao Geoghegan Hart is in harmonie met de weg en wint ook tweede etappe

Tao Geoghegan Hartis in harmonie met de weg in de Ronde van de Alpen
Tao Geoghegan Hartis in harmonie met de weg in de Ronde van de AlpenEPA
De Britse wielrenner Tao Geoghegan Hart heeft ook de tweede etappe van de Ronde van de Alpen op zijn naam geschreven. De 28-jarige renner van Ineos-Grenadiers won in de groene leiderstrui de sprint van een kopgroep van negen renners. Geoghegan Hart bleef de Australiër Jack Haig net voor, de anderen kwamen er niet aan te pas.

De etappe ging over 162,5 kilometer, van Reith im Alpbachtal in Oostenrijk naar de Italiaanse gemeente Ritten. De renners gingen in de heuvelachtige rit onder meer de bekende Brennerpas over. De finish lag op de baan van de Ritten Arena, in de winter een onoverdekte kunstijsbaan waar schaatser Sven Kramer in 2007 Europees kampioen allround werd.

Dit keer kon Geoghegan Hart daar op het asfalt juichen, al was de Brit direct na de finish wat verbolgen. Bij het opdraaien van de baan richting de finish was vlak voor hem een andere renner uit de kopgroep door een stuurfout onderuit gegaan. De leider in het klassement kon die renner net ontwijken en was daarna de slimste en de sterkste in de sprint.