Winnaars en verliezers: goal vanaf eigen helft en de comeback van Gavi

Gavi keerde terug na bijna een jaar afwezigheid
Gavi keerde terug na bijna een jaar afwezigheidJavier Borrego/Zuma Press/Profimedia
Flashscore presenteert deze week weer de langverwachte rubriek Winnaars en verliezers. Met in deze editie een doelpunt tegen Ajax, de comeback van Gavi na 348 dagen afwezigheid en het verlies van Watford tegen Luton in de Championship-derby. En laten we de nederlaag van Southampton niet vergeten.

Winnaar - Gavi

Gavi keerde na 348 dagen terug op het veld in Barcelona's 5-1 overwinning op Sevilla. De middenvelder van Barcelona zei dat hij blij is om terug te zijn na de blessure die hij elf maanden geleden opliep, een gescheurde voorste kruisband.

De 20-jarige onderging een operatie nadat hij geblesseerd raakte tijdens de overwinning van Spanje op Georgië in de EK-kwalificatiewedstrijd van vorig jaar en miste de rest van het seizoen evenals het EK-succes van Spanje. Hij keerde zondag terug als invaller tijdens Barcelona's 5-1 overwinning op Sevilla in LaLiga, waarbij hij staande ovaties kreeg van het publiek in het Lluis Companys Olympisch Stadion.

Verliezer - Watford

Op zaterdag reisde Watford af naar Luton Town op het terrein van Kenilworth Road in Bedfordshire. Op hun officiële X-pagina (red. ex Twitter) plaatste Watford een video met een beschrijving van 'taking in the sights', waarin het desolate landschap rond het stadion van Luton werd getoond.

Tijdens de wedstrijd, toen Luton op voorsprong stond, maakten ze van de gelegenheid gebruik om een foto te posten om de spot te drijven met hun rivalen, met dezelfde beschrijving: 'taking in the sights'.

Uiteindelijk verloor Watford de Championship derby met Luton met 3-0.

Winnaar - Mario Engels (Heracles)

Hoewel Heracles de wedstrijd tegen Ajax verloor, maakt het dankzij het sensationele doelpunt van Engels in de 28e minuut kans om de Puskas-award te winnen.

Ajax won de wedstrijd met 4-3 in een spectaculaire strijd. De ploeg van Francesco Farioli wist in de 82e minuut de genadeklap uit te delen en ging met de drie punten naar huis.

Verliezer - Southampton

We gaan naar de Premier League, waar Southampton halverwege de wedstrijd met twee doelpunten voor stond en op weg leek naar de eerste overwinning van het seizoen.

Cameron Archer en Joe Aribo maakten de twee doelpunten van de gastheren, maar de wedstrijd nam een onverwachte wending in het laatste half uur. Facundo Buonanotte en Jamie Vardy maakten gelijk en Jordan Ayew zorgde voor de beslssing in de achtste minuut van de extra tijd.

Southampton blijft na acht speelronden zonder overwinning en heeft nog altijd slechts één punt verzameld.