WTA Indian Wells roundup: eerste halve finale bekend na zeges Sabalenka en Sakkari

Sabalenka viert haar overwinning op Gauff
Sabalenka viert haar overwinning op GauffAFP
Het toernooi in Indian Wells, Californië nadert zijn einde. In het WTA enkelspel zijn de eerste twee kwartfinales gespeeld en met name Aryna Sabalenka won overtuigend. Ook Maria Sakkari versloeg haar tegenstander op de harde court om een plekje bij de laatste vier af te dwingen.

Aryna Sabalenka

Aryna Sabalenka heeft woensdag met een masterclass serveren de Amerikaanse Coco Gauff met 6-4, 6-0 verpletterd en de halve finales in Indian Wells bereikt.

De Australian Open kampioen kwam geen enkel breakpoint tegen en gebruikte haar harde en accurate opslag om Gauff te verslaan. Sabalenka lijkt haar problemen met dubbele fouten uit het verleden achter zich te hebben gelaten. Tegen Gauff maakte ze geen enkele fout, terwijl ze vijf aces sloeg en 87% van haar eerste serves won.

Statistieken Gauff-Sabalenka
Statistieken Gauff-SabalenkaFlashshare

Gauff kwam al snel met 2-0 achter in de eerste set en kon ondanks goed spel het niveau van de Wit-Russische niet evenaren. De als tweede geplaatste Sabalenka hield haar voet op het gas om de tweede set te domineren, ondanks de pogingen van het Californische publiek om de als zesde geplaatste Gauff aan te sporen. Ze won de tweede set zonder Gauff ook maar een game te gunnen.

Maria Sakkari

De tegenstander van Sabalenka is de Griekse Maria Sakkari, die eveneens haar kwartfinale won. Sakkari vocht zich van een set achterstand terug om de als 15e geplaatste Tsjechische Petra Kvitova met 4-6, 7-5, 6-1 te verslaan.

Kvitova ging voortvarend van start en brak Sakkari twee keer om een 5-2 voorsprong te nemen. Sakkari won vervolgens back-to-back games, maar Kvitova wist onder druk haar opslag te behouden en de eerste set te pakken. De tweevoudig Wimbledon-kampioene wist te breken in de eerste game van de tweede set, maar een reeks dubbele fouten liet haar tegenstandster terugkomen in de wedstrijd. Sakkari maakte de set gelijk op 3-3 en profiteerde opnieuw van Kvitova's wankele opslag om een beslissing af te dwingen. Sakkari, de verliezend finalist van vorig jaar, brak twee keer in de derde set voordat ze uitserveerde en de wedstrijd won in twee uur en 15 minuten.

Statistieken Sakkari-Kvitova
Statistieken Sakkari-KvitovaFlashshare

De halve finale tussen Sabalenka en Sakkari wordt gespeeld op zaterdag 18 maart om 19.00 uur Nederlandse tijd.