Zwemmers eindigen Spelen met twee keer brons, kunnen Tokio niet evenaren

Tes Schouten pakte brons op de 200 meter schoolslag
Tes Schouten pakte brons op de 200 meter schoolslagANP
De Nederlandse langebaanzwemmers zijn de Olympische Spelen van Parijs geëindigd met twee bronzen medailles. Op de slotdag van het toernooi in de La Défense Arena kwamen de estafetteploegen bij zowel de mannen als vrouwen niet verder een achtste en laatste plek op de 4x100 meter wisselslag. Tes Schouten en Caspar Corbeau pakten eerder in de week beiden brons op de 200 meter schoolslag.

Drie jaar geleden in Tokio was er twee keer zilver, voor Arno Kamminga op de 100 en 200 meter schoolslag. Deze Spelen kwam de 28-jarige Katwijker niet verder dan de zesde plek op de 100 school. Voor de halve finale van de dubbele afstand meldde hij zich af met een rugblessure.

Op de Spelen van Rio haalden de langebaanzwemmers in 2016 nul medailles. Vier jaar eerder in Londen pakte Ranomi Kromowidjojo goud op de 50 en 100 vrij en was er brons voor Marleen Veldhuis op de kortste afstand. Dat was tot deze week de laatste keer dat verschillende Nederlandse langebaanzwemmers op het podium eindigden. In Londen was er ook zilver voor de vrouwen op de 4x100 vrij, waarmee het totaal toen op vier medailles kwam.