Magic verslaan Cavaliers andermaal om NBA play-off serie gelijk te trekken

Franz Wagner scoorde 32 punten voor de Magic
Franz Wagner scoorde 32 punten voor de MagicProfimedia
Dankzij 32 punten van Franz Wagner en een dominante tweede helft hebben de Orlando Magic de Cleveland Cavaliers met 112-89 verslagen en brachten zo hun NBA Eastern Conference playoff series op 2-2 na een 2-0 achterstand.

De Cavs, die in de derde wedstrijd in Orlando werden weggeblazen door de Magic, scoorden vandaag slechts 29 punten na de rust toen de Magic een achterstand van negen punten wegwerkten en onophoudelijk naar voren trokken. Terwijl Magic-ster Paolo Banchero worstelde met slechts negen punten en vier rebounds, vulde de Duitser Wagner de leegte op met 13 rebounds, vier assists en een geblokt schot.

De verstikkende verdediging van de Magic zorgde ervoor dat de aanval van Cleveland er niet aan te pas kwam in de tweede helft, toen de Cavs meer dan zes minuten lang niet wisten te scoren. Orlando profiteerde optimaal en had een 31-5 scoringsreeks die hen vroeg in het vierde kwart naar een 92-70 voorsprong bracht voordat Caris LeVert met een jumpshot een einde maakte aan de Cavs' droogte. Maar LeVert was een van de Cavs die een moeilijke schietavond had, met twee van de acht pogingen raak op weg naar slechts vijf punten. Jarrett Allen leidde Cleveland met 21 punten en negen rebounds en Cavs ster Donovan Mitchell eindigde met 18 punten.

Statistieken Pelicans-Cavaliers
Statistieken Pelicans-CavaliersFlashshare

"Onze jongens maakten de juiste aanpassingen", zei Magic coach Jamahl Mosley over de tweede helft van zijn team. "Ze realiseerden zich dat het ging om de beweging van het lichaam en de bal, delen, bewegen, vertrouwen op de pass", zei hij en noemde hun verdedigende inzet "bijzonder".

De serie keert dinsdag terug naar Cleveland voor de vijfde wedstrijd.